19 Ağustos 2010 Perşembe

truffle dolgulu çikolata buketleri

Eğer içinden çikolata geçen, hatta sırf çikolatadan kendini yaratan bir öykü söz konusuysa hayata yahut hayallere dair kendini anımsatacak birçok filme yolculuk yapmak mümkün. Ama Chocolat  muhtemelen birçok kere bir öyküyü anlatırken bu sayfalara defalarca konuk olacak.. İçine sevgi katılan her lezzet farklıdır derler ya belki bu dediklerindendir, belki de Juilette Binoche'un canlandırdığı kadın karakterindeki mistik, sihirli havadandır. Çikolata hayatımızda "O anımızı" gerçekten mutlu edendir: Aşıksanız iyi gelir, kederliyseniz hüznünüzü paylaşır; çaya yakışır, özleme iyi gelir, çileği sever, iyi bir likörle tadımlandıysa baş döndürür, şampanya ile reklam fotoğrafı, iyi bir roze şarapla gerçek bir keyif olur; dostlarla paylaşılır, çocukları mutlu eder, her kutlama da kendini şenlendirir.  Siz sadece öykünüzü seçersiniz, o uysaldır, herşeye uyar.
Peki ya Selçuk'un yaptığı gibi el yapımıyla en lezzetli tadına kavuşan ifadesi? Öncelikle hammadde olarak seçeceğiniz çikolatanızı doğru seçmeniz lazım, sonrası oldukça doğru tekniğe, biraz elinizin ayarınıza ve biraz da size özel sihirlere kalıyor. Bilgi gerekirse, özeti haliyle yetmez, her çikolata maceracısında bir tadım hikayeye konuk edelim halini kabul ederseniz, özet bir davete konuk olmak için hazırlanmış "TRUFFLE DOLGULU ÇİKOLATA BUKETLERİ"nden söz edelim: "Cup Cake"lere rakip olmaya aday buketlerin alt dolgusu, kakaosu lezzetine uygun yükseklikte bitter çikolata ile hazırlandı; truffle dolgularda Valrhona çikolatalarıyla hazırlandı.1922 yılında bir Fransız şef tarafından keşfedilen ve bugün dünyada birçok merkezi olan bu çikolata dünyasını daha sonra detaylarıyla anlatacağız. Ama sıra esas hikayede: Evde biraz bayram havası, doğallığı kaçmamış parti ruhu dileyen bir çift ve dostları için hazırlandılar. Elbiseleri, sunumları evet şıktı, ama tadımlarının da aynı etkiyi yaptığını duymak işte gerçek bir mutluluk bu olsa gerek..
Bir rivayete göre çikolata Mayalılar zamanında ilaç olarak kullanırmış; şifa niyetine... Hal böyle olunca, tattığınız her çikolata parçası dertlerinize derman olsun haliyle:)


0 yorum:

Yorum Gönder