
Peki ya Selçuk'un yaptığı gibi el yapımıyla en lezzetli tadına kavuşan ifadesi? Öncelikle hammadde olarak seçeceğiniz çikolatanızı doğru seçmeniz lazım, sonrası oldukça doğru tekniğe, biraz elinizin ayarınıza ve biraz da size özel sihirlere kalıyor. Bilgi gerekirse, özeti haliyle yetmez, her çikolata maceracısında bir tadım hikayeye konuk edelim halini kabul ederseniz, özet bir davete konuk olmak için hazırlanmış "TRUFFLE DOLGULU ÇİKOLATA BUKETLERİ"nden söz edelim: "Cup Cake"lere rakip olmaya aday buketlerin alt dolgusu, kakaosu lezzetine uygun yükseklikte bitter çikolata ile hazırlandı; truffle dolgularda Valrhona çikolatalarıyla hazırlandı.1922 yılında bir Fransız şef tarafından keşfedilen ve bugün dünyada birçok merkezi olan bu çikolata dünyasını daha sonra detaylarıyla anlatacağız. Ama sıra esas hikayede: Evde biraz bayram havası, doğallığı kaçmamış parti ruhu dileyen bir çift ve dostları için hazırlandılar. Elbiseleri, sunumları evet şıktı, ama tadımlarının da aynı etkiyi yaptığını duymak işte gerçek bir mutluluk bu olsa gerek..
Bir rivayete göre çikolata Mayalılar zamanında ilaç olarak kullanırmış; şifa niyetine... Hal böyle olunca, tattığınız her çikolata parçası dertlerinize derman olsun haliyle:)
0 yorum:
Yorum Gönder